početna stranica
  PPP Mišino Brdo-Aljmaš-Erdut

HRVATSKO PLANINARSKO DRUŠTVO "ZANATLIJA" OSIJEK  
proljeće NA bilogori
18.04.2010.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Još je bilo rano jutro, kroz omaglicu se dizalo sunce iznad Drave. To je vrijeme kad planinari kreću u svoje pohode po brdima i gorama, a i pokojom livadom.
I tako su s raznih strana svijeta počeli pristizati vrijedni članovi Zanatlije, a i pokoji slijepi putnik iz Jankovca. To sam vam ja i moja Goca.
Malo upoznavanja i odmah je na dnevnom redu veselo raspoloženje. Zamislite, ranom zorom!!!

A Zlaja kasni, izvlači se da krećemo u pola 7. Nema veze što pun autobus i neki dobar čiko vozač(jer nas je dobro vozio tamo i nazad) kreću u 6h. Mi krenusmo, Zlaju pokupismo skoro pred kućnim vratima. Koje to privilegije čovjek ima...valjda zato što radi na željeznici, ono zlu ne trebalo, možda će jednom srediti neki vlak bez voznog reda...

Da bi raspoloženje bilo još bolje počele su kružiti bočice raznih oblika, veličina a i sadržaja. Ja sam se odlučila za onu na kojoj je pisalo Aceto balsamico, samo iz razloga da provjerim kakve je kvalitete ocat. U povjerenju, jako je dobar
.
Put je vodio preko Valpova, jer s nama ide i nekoliko članova belišćanskog društva. Onda je autobus, pun ko brod krenuo prema našem odredištu, Bilogori.
Vožnja ugodna, sjediš, drijemaš, zezaš se i šta ćeš više, a Drago bi rekao, to te ja pitam!

A u dobrom društvu vrijeme brzo prolazi, pa smo i mi brzo došli.
Dočekalo nas je jako puno planinara kod PD Kamenitovac. Domaćini su bili tu, ljudi se prepoznaju, pozdravljaju... Uvijek je to ono dobro i lijepo u planinarskom miljeu. Ne samo da se šire vidici, horizonti, vrhovi, nego i prijateljstva koja postaju iskrena i trajna...

To mi se jako sviđa, širi se ogromna pozitivna energija,koja je i nas prožela... Na ovom izletu, jednom od lakših, moglo se ići na dvije staze, dužom i kraćom, iako obje poučne i jako lijepe.

Mi smo se u većini odlučili za stazu od 4h. Samo iz razloga da na vrijeme stignemo na jaaaako dobar fiš i gulaš, ha,ha...ma, tko nas je samo skupio,tako dobre...

Krenuli smo raspoloženi, ponijelo nas dobro društvo i predivna Bilogora, zelena da zelenija ne može biti. Šuma iznjedrila mlado sočno lišće, cvijeće mami svojom ljepotom i nježnošću, onako samoniklo, raštrkano u svoj svojoj ljepoti... Netko se pobrinuo za ovu ljepotu i zaista, trebamo biti zahvalni što smo dio ove prekrasne prirode.

Laganom šetnjom kroz zaseoke, polja, livade i šumu došetali smo ponovo do Kamenitovca, malo umorni ali zadovoljni. Disali smo punim plućima i družili se okruženi ljudima koji su nam dragi. Divili smo se jako lijepo uređenim kućama i okućnicama. Proljetno cvijeće, svih mogućih boja i vrsta nas je pozdravljalo usput.
Pitomi kraj i divni ljudi... vjerujem da je svaki posjet ostao u lijepoj uspomeni. I, naravno, opet ćemo doći.

Ručali smo vani, sve nam je prijalo. Fiš je bio odličan, kuhao se u ogromnom kotliću, a i gulaš je izgleda bio jako dobar. To se vidjelo po brzini kojom su se praznile posude.
Lijepo smo u laganom ritmu nastavili druženje do polaska kući. Meni je ovaj izlet bio jako lijep, hvala Zanatlijama i Belišćanima što su me pozvali, poveli i čuvali . Preporučam se sa štovanjem i za neki drugi izlet. A vidimo se uskoro na PPP, jedva čekam.

Mislila sam kad krenemo kući, bit će tišnjak, ali sam se prevarila.
Nisam znala da su karaoke na redu. Imali smo mi asa u rukavu, Dragu koji nam je jako lijepo pjevao i zabavljao nas.
A kad se umorio, nastavila je Jela. Kad je uzela mikrofon, prvo sam se uplašila da nas neće početi ispitivati matematiku, ali na svu sreću odlučila se za pjevanje. Odmah mi je laknulo...
Moram pohvaliti našeg vođu puta, Mariju, na dobroj volji i strpljenju i cijelo veselo društvo iz autobusa, što su mi priuštili prekrasan dan.
Pozdravljam vas i vidimo se na još puno izleta, jer planinari su pozitivni ljudi i znaju gdje je lijepo i dobro.

Blaža L.

GALERIJA

Objavljeno: 21.04.2010.

HPD Zanatlija

J. J. Strossmayera 1/I

31 000 Osijek

e_mail:

zanatlija@hpd-zanatlija.hr

Sastanci se održavaju utorkom od
20.00 do 21.00 sat.

Dođite!

Copyright © 2008. HPD Zanatlija Osijek