Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Trški vrh – Krapina

27/10/2018 06:00 - 28/10/2018 21:00

250kn

Trški vrh, Strahinjščica, Cesargradska gora, Krapina

Subota 27. i nedjelja 28.10.2018.

Cijena izleta: 250 kn (210 kn prijevoz + 40 kn noćenje u PK)

Prijave i uplate: utorkom na sastancima društva kod Jele Knežević

Organizator i vodič: Željko Petrović, mob. 091/730-41-29 ili 091/602-20-46

Plan izleta:

Subota 27.10. polazak iz Osijeka u 6.00 sati i vožnja do Krapine gdje bismo trebali stići predvidivo oko 11.00 sati. Kratko razgledanje grada (rodna kuća Ljudevita Gaja,…) i posjet Husnjakovu i Muzeju neandertalaca. Ulaznica u Muzej neandertalaca za odrasle je 60 kuna, a za djecu i umirovljenike 30 kuna. Sve o Krapini i njenim znamenitostima možete vidjeti na linku:

 http://www.tzg-krapina.hr/o_krapini/o_krapini-1-krapina

Oko  14.00 sati krećemo prijevozom do Podgore odakle započinjemo uspon prema planinarskoj kući na Strahinjščici gdje ćemo noćiti. Stvari potrebne za noćenje prijevoz odvozi do same kuće, nosimo samo potrebno za uspon u trajanju 2 sata, preko Jelenskih pećina. Po smještaju u kuću zainteresirani mogu otići do vrha Sušec 846m visine koji je KT HPO-a, a udaljen je od kuće 30 minuta hoda. Na putu do vrha je i stijena vidikovac Dedek sa pogledom na Krapinu. Nakon toga večera, druženje i spavanje. Potrebno ponijeti vreće za spavanje. Podaci o planinarskoj kući na Strahinjščici dostupni su na sljedećem linku:

 http://www.pd-strahinjcica.hr/o-drustvu/planinarska-kuca-na-strahinjcici/

Nedjelja 28.10. ustajanje, doručak i u 8.00 sati kretanje prema Krapini stazom preko Strahinja u trajanju od 2 sata u kome nas čeka prijevoz i odvozi do Trškog vrha gdje ćemo prisustvovati proštenju i misi u 11.00 sati. Te zadnje nedjelje u listopadu na Trškom vrhu je proštenje Zahvalnica, a više o povijesti i sadašnjosti Trškog vrha možete vidjeti na sljedećem linku:

http://www.zupa-krapina.hr/crkva-m-b-jeruzalemske/

Nakon toga odlazimo prijevozom do Zelenjaka kod Klanjeca i odande započinjemo uspon na Cesargradsku goru preko Cesargrada i istoimene planinarske kuće na vrh Japica visine 509 m koji je KT HPO-a za što nam treba 1 i po sat. Ukoliko neko ne želi ići na Cesargradsku goru može prijevozom otići u razgledanje Kumrovca. Po silasku na Zelenjak oko 16.00 sati i druga grupa odlazi na kraću pauzu u Kumrovec, a zatim oko 17.00 sati krećemo natrag za Osijek.
O Zelenjaku, značajnom krajobrazu sa spomenikom Hrvatskoj himni, te o mjestima Klanjec i Kumrovec, možete pročitati na sljedećim linkovima:

www.tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr/spomenik-hrvatskoj-himni-lijepa-nasa-domovino/

https://www.tz-kumrovec-desinic-zagorskasela.hr/kumrovec/

http://www.klanjec.hr/turizam/turisticka-ponuda/

Sa sobom treba ponijeti planinarsku iskaznicu ovjerenu za tekuću godinu,  važeću osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Ponijeti  d nevnik HPO i HPK za pečate.

Odjeća i obuća:

Prilagođena vremenskim uvjetima: gojzerice, vjetrovka, flis, rukavice, kapa, planinarski štapovi, rezervna odjeća, zaštita od sunca/kiše, rezervna odjeća i obuća.
Ponijeti vreću za spavanje.

Prehrana u vlastitom aranžmanu. U planinarskoj kući nemamo ponuđenu večeru. U subotu ručati se može  po dolasku u Krapinu, a u nedjelju na Trškom vrhu ili u  Kumrovcu.  Planirati hranu za večeru u subotu i doručak u nedjelju. Voda za piće dostupna u planinarskoj kući.

Sudjelovanjem na ovom izletu prihvaćate planinarska pravila planinarenja u grupi, a svako samovoljno kretanje ispred vodiča na samoj hodačkoj trasi izleta (bez znanja i odobrenja vodiča), sankcionirat će se nemogućnošću sudjelovanja na izletima.

 Unutar 21 dana prije izleta onaj tko želi odustati mora si sam naći zamjenu jer povrat novca uplaćenog za izlet nije moguć, ukoliko nije u potpunosti opravdan izostanak.

Ružica Petrović

Pratite nas i lajkajte

Details

Start:
27/10/2018 06:00
End:
28/10/2018 21:00
Cost:
250kn
Event Categories:
,

Organizer

Željko Petrović