Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nepoznata Slavonija i Baranja, 3. izlet

16/06/2018 07:30 - 17:00

60HRK

3. Izlet u nepoznato po redu nas, već tradicionalno, vodi u dijelove Slavonije i Baranje koji nisu ili su rijetko posjećeni. Ovoga puta ćemo se uputiti na Papuk te hodati jednom rjeđe posjećenom stazom. Hodanje započinjemo u blizini Velike, kod odmarališta Spinota na cesti za Duboku. Ruta je zanimljiva i prolazi pored rječica i potoka, kroz kanjon, prekrasnu šumu, proplanke, a prvi dio rute završava na vidikovcu na kojem ćemo moći vidjeti nekoliko vrhova Papuka. Također ćemo se uspeti na 640 m n/v te u jednoj planinarskoj kući napraviti dužu stanku za odmor. Nakon odmora, laganim spuštanjem, počinje naš povratak u odmaralište Spinota. Na povratku nalazimo na zanimljive izvore, vrulje, koji su izvori tople vode što se vidi po algama koje rastu na tim izvorima. Nastavljamo hodati uz potok sve do odmarališta gdje će nas dočekati gastro sekcija PD “Zanatlija” s pripremljenim čobancem i hladnim pićem. Nakon ručka predviđeno je 2-3 sata slobodnog programa, odmaranje ili sportske aktivnosti na  prekrasnoj livadi odmarališta.

 

Kako se radi o izletu u nepoznato, nećemo otkriti kamo točno idemo te kako izgleda cijela ruta nego ćemo samo reći da je krajolik zanimljiv cijelim putem, ruta je kružna te će trajati oko 4-4:30h laganog hoda uz pauze.

 

Napomene:

– obavezno ponijeti kape ili šešire te kremu za sunčanje

–  na nekoliko mjesta nailazimo na blato, stoga je preporučljiva čvrsta cipela ili čvrsta patika za hodanje po šumi.

– ponijeti 2-3L vode

– ponijeti nešto hrane u rancu

– ovaj izlet je namijenjen svim izletnicima ljubiteljima prirode te nije potrebna posebna fizička spremnost

– svi zainteresirani za ručak, čobanac, u iznosu od 25kn molimo da rezerviraju obrok u društvu.

– Pivo i sokovi u slobodnoj prodaji na odmaralištu

 

Prijavom sudionik potvrđuje da je upoznat sa zahtjevnosti izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudjelovanjem na izletu sudionik je suglasan da svi video I foto materijali snimljeni na izletu, od strane vodiča, su vlasništvo PD “Zanatlija” i mogu se koristiti u promidžbene i slične svrhe. Sudionik mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

 

Pratite nas i lajkajte

Details

Date:
16/06/2018
Time:
07:30 - 17:00
Cost:
60HRK
Event Category:

Organizers

Kristijan Horvat
Stjepan Schönberger

Venue

Velika