Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Europski hodočasnički put 6. dionica (Jelisavac-Našice)

15/12/2018 07:00 - 18:00

60kn

15.12.2018.   7. Etapa Europskog hodočasničkog puta Pecsvarad – Našice
dionica Jelisavac – Našice

U protekle tri godine u šest jednodnevnih izleta prošli smo  oko 130 kilometara Europskog hodočasničkog puta koji povezuje Pecsvarad u Mađarskoj i Našice u Hrvatskoj. Put nas je vodio preko Pecuha, Marijađuda i Beremenda, preko granice do Baranjskog Petrovog Sela, Belišća, Valpova, Marjanski Ivanovci i Nize. Tamo smo stali u rujnu ove godine. Kako bismo naše hodočašće  priveli kraju, ove ćemo godine othodati još i zadnju dionicu od Jelisavca do Našica, odnosno Martina, gdje kod templarske crkve iz 13. stoljeća završavamo. Dio koji vodi od Nize do Jelisavca proći ćemo autobusom jer vodi sedam kilometara po asfaltu. Nakon hodanja, u hodočasničkom centru u Našicama, upriličit ćemo prigodno druženje i zakusku te podjelu priznanja planinarima koji su prošli EHP u cijelosti.

Plan puta:

7:00 polazak iz Osijeka, parkiralište kod autopraonice na Sjenjaku (uobičajeno). Povratak je planiran u kasnim popodnevnim satima, oko 18.00 sati.

Vožnja cestom od Osijeka prema Našicama do sela Jelisavac kod Našica. Zaustavljanje kod Crkve i Slovačkog doma i početak hodanja.

Planinarska ruta: Jelisavac – Markovac Našički – Našice – Martin

Vrijeme hodanja: 5 h

Visinska razlika: neznatna, put je ravničarski, lagani kratkotrajni uspon u samim Našicama

Težina puta: lagani planinarski nemarkirani put, označen putokazima

Potrebna oprema: čvrste planinarske gojzerice, odjeća u skladu s vremenskim prilikama i godišnjem dobu (kapa, šal, rukavice, slojevita odjeća), ponijeti zaštitu od kiše, ponijeti min. 1L tekućine, planinarski štapovi preporučeni.

Informacije o prehrani: ponijeti hrane prema osobnim potrebama, pauza za ručak ili sl. predviđena je u Našicama oko podneva, a po završetku  ture, oko 15 sati, planiramo prigodnu zakusku u Hodočasničkom centru u Našicama.

Informacije o prijevozu: Planirani prijevoz je unajmljeni manji autobus, cijena prijevoza je 60.00Kn (na bazi 30 prijava).

Prijave: utorkom na sastancima Društva kod Jele Knežević, na mail ruzicapetrovic62@yahoo.com ili mob. 091-602-20-46 kod Ružice Petrović.

Vodič: Željko Petrović; mob. 091 730 41 29

Organizator: PD Zanatlija Osijek

Turističke informacije na linkovima:

http://novi.zupa-nasice1.hr/?page_id=12454

http://novi.zupa-nasice1.hr/?page_id=125

http://www.tznasice.hr/

Pratite nas i lajkajte

Details

Date:
15/12/2018
Time:
07:00 - 18:00
Cost:
60kn
Event Categories:
,

Organizer

Željko Petrović