Izvješće SPP 9-4 Đuro Pilar – Ljeskove vode

veljača 28, 2019 Stjepan Schönberger

Na prvu etapu SPP-a u ovoj godini od planinarskog doma Đuro Pilar do Ljeskovih voda krenulo je 55 planinara iz PD Zanatlije (33 planinara) i PD Bršljan-Jankovac (22 planinara) s uobičajenog mjesta iz Spara na Trpimirovoj. Jutro je bilo hladno s temperaturama u minusu, ali to nije umanjilo raspoloženje. Umjesto kave i bureka u Našicama taj dio smo ovaj put posvetili Đakovu. Lijepo je malo izaći iz rutine i besciljno lutati ‘nepoznatim’ gradom u potrazi za kavom i pekarom.

Do planinarskog doma Đuro Pilar u Slavonskom Brodu stižemo u 9:40 a tamo nas dočekuje još i skupina domaćih planinara iz PD Dilj gora iz Slavosnkog Broda koji nam se pridružuju na hodanju. Nakon skupnog slikanja krećemo u 10h i laganim tempom dolazimo do Šume Striborove, pa nakon toga do Rastušja gdje pravimo kratku stanku za slikanje pred rodnom kućom Dragutina Tadijanovića.

Nastavljamo prema Ljeskovim vodama, pravimo na pola puta kratku pauzu gdje zajedno s domaćinima iz PD Dilj Gora nazdravljamo i malo pjevamo uz vatru. U najboljem trenutku kada je meso stavljeno na vatru opraštamo se od domaćina i nastavljamo prema Ljeskovim vodama do kojih dolazimo oko 14h. Nakon kratke pauze i osvježavajućeg craft piva opraštamo se od planinara iz Broda i krećemo put Osijeka. Zabavom i pjesmom kratimo put, a kako smo zbog velikog interes imali veliki autobus uspjeli smo imati dvije glazbe, na početku busa Ana sa svojim prekrasnim glasom i DJ Drago na kraju busa, za svakog ponešto.

U Osijek stižemo oko 16:30h sretni što još uvijek dolazimo za vrijeme dana. Zahvlajujemo glavnom vodiču Robiju i Vladimiru iz Bršljan-Jankovca, vozaču Zvonimiru te domaćinima iz Slavonskog Broda.

Pratite nas i lajkajte