Izvješće SPP 7-4 Požeška Koprivnica – Grgurovići

listopad 21, 2018 pdzadmin

14.10 održan je SPP (7. etapa 4. ciklusa) Požeška Koprivnica – Grgurovići. Ovo je iznimno lagana dionica koja većim djelom prelazi preko asfaltirane ceste, što ju čini manje atraktivnom, te ima oko 400 metara uspona. Dionica će se vjerojatno u idućem ciklusu mjenjati te će ići nešto atraktivnijom trasom, koju su naši Zanatlije nedavno markirali, koja bi prolazila cijelom trasom kroz šumu te preko vrha Viljevo.

 

Kretanje je bilo s uobičajenog mjesta iz Spara u 6:30, preko Našica gdje se napravila pauza za doručak i kavu. Put nastavljamo do Požeške Koprivnice gdje iz sela počinjemo hodati u 9h. Kako je trasa iznimno lagana vrlo brzo prelazimo cca. 10km (od ukupnih 18km) te pravimo pauzu u Lovčićima. Ovdje susrećemo lovce koji su se upravo vratili iz lova a zanimljivo je da smo iste lovce susreli na tom mjestu prije cca. 2 godine kada smo također hodali SPP. Srednji dio trase, u predjelu Brodskog Drenovca, se hodao starom trasom jer je razminirana te smo imali problema s pronalaženjem markacije i hodali smo po GPS tragu, pretpostavljamo da se markirala buduća trasa SPPa te ovaj dio nije obnovljen. Vrlo brzo dolazimo do jedine kontrolne točke na toj trasi KT-12 Crkva Sv. Martina (235 mnv) gdje radimo kraću pauzu. Nastavljamo hodati te držimo relativno brz tempo i stižemo u Grguroviće još za dana, što je svima bilo čudno jer obično završimo hodanje u mraku a ovaj but nije bilo ni gratis kilometara.

 

Ovaj puta smo imali dosta planinara početnika kojima je ovo bio prvi ili drugi izlet, pa je bilo posebno zanimljivo čuti njihove dojmove. Na povratku stajemo u Našicama i uz dužu pauzu, hvala Majo, ispijamo hladno piće te sjedimo u šoku jer je i dalje dan. U Osijek sretno stižemo oko 18h.

Zahvala vozaču što nas je sretno odveo i vratio, hvala vodičima Bršljan-Jankovca te glavnom vodiču Maji što su nas uspješno vodili, svim planinarim koji su se pridružili na ovom izletu, a posebno želimo na kraju istaknuti da je ovo prvi izlet Stjepanu Schönbergeru i Kristijanu Horvatu kao “polu-vodičima” (vodiči pripravnici).

 

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo

 

Pratite nas i lajkajte