Izvješće SPP 6-4 Piljana-Požeška Koprivnica

listopad 1, 2018 Stjepan Schönberger

Unatoč većem broju izleta u istom terminu na 4. etapu 6. ciklusa SPP-a krenulo je 8 naših planinara. Većini je ovo bio prvi izlet, pa je bilo posebno zanimljivo čuti njihove dojmove. Kretanje je bilo s uobičajenog mjesta iz Spara u 6:30, preko Našica gdje se napravila pauza za doručak i kavu. Put se nastavlja do Brestovca gdje kupimo našeg koordinatora SPP-a Kristijana i Stjepana. Nažalost Kristijan samo pozdravlja planinare i ne nastavlja put zbog ozljede koljena.

Kako je postalo normalno da svaki SPP ima nešto dodatnih – gratis kilometara niti ovaj nije izbjegao tu sudbinu. Zatvorena rampa na putu prema Piljani dodaje 3 kilometra hoda, što na kraju i nije bilo loše jer su e planinari zagrijali pred 45minutni uspon na Maksimov hrast vrh Požeške gore. Nakon uspona put više nije bio zahtjevan i skupina se veselo kretala zadanom trasom preko Klikuna i spušta do cilja Požeške koprivnice. Tamo nas strpljivo čeka vozač Bero u autobusu. Na povratku stajemo u Našicama i uz piće sliježemo dojmove s puta. Do Osijeka put se krati pjesmom i zabavom i sretno stižemo oko 19h.

Zahvala vozaču Beri što nas je sretno odveo i vratio te nas uveseljavao putem, hvala vodičima Bršljan-Jankovca Kikcu i Maji što su nas uspješno vodili te na kraju svim planinarim koji su se pridružili na ovom izletu, a našem Kristijanu želimo brz oporavak!

Vidimo se opet 14.10!

Pratite nas i lajkajte